A memory that’ll last forever

In this digital age I feel like most of our memories are kept on a phone or a laptop or another digital device. We snap pictures like we never have before and I feel like it had made it less special in someway. I remember growing up when you had a camera that could only take like 30 pictures, and you had to bring it to the store to let it get developed. Can you imagine that now? I can’t! But I guess it was a bit more magical. You actually had to think about what kind of picture you’d take and you’d have to patiently wait to see the result. I still enjoy flicking through our old family photo albums. And it makes me sad that we never develop or print our pictures anymore. Now there are endless folders of pictures on a screen. So when CanvasCompany reached out to me and asked if I wanted to test out their printing service on wood I was beyond excited.

Ik heb het gevoel dat in deze digitale tijd onze herinneringen vooral bestaan op onze telefoons, laptops en andere digitale apparaten. We nemen foto’s zoals nooit tevoren en op de een of andere manier heeft dat het gewoon minder speciaal gemaakt. Vroeger toen ik klein was had ik een camera waarmee ik maar 30 foto’s kon maken en vervolgens het rolletje in een winkel moest laten ontwikkelen. Kun je je dat nu nog voorstellen? Ik niet. Het was toch eigenlijk best magisch. Je moest er daadwerkelijk over nadenken wat je op de foto zette en je moest geduldig wachten tot je het resultaat kon zien. Ik geniet er nog steeds van om door onze oude fotoalbums te bladeren. Nu heb ik eindeloze mapjes met foto’s die ik alleen bekijk op een scherm. Dus toen CanvasCompany me benaderde of ik een foto op hout wilde testen was ik direct enthousiast.

Last year I went on a road trip through Tuscany – for the second year in a row. It honestly is one of my favourite places in the whole world. And now I have this large wooden panel with a picture I took printed on it. A memory of my trip to Tuscany that’ll last forever. It is so so pretty. I took this picture in the town of San Gimignano. Definitely one of my favourite places I visited on the trip. It had a stunning view over the Tuscan hills as you can see on the picture. I had a difficult time choosing pictures as I had so many of this trip. But I wanted a picture that just screamed Tuscany. And I feel like this one gives me that feeling.

Vorig jaar heb ik een road trip gemaakt door Toscane – voor het tweede jaar in een rij. Het is een van mijn favoriete plekken op aarde. En nu heb ik een prachtige foto die ik daar heb gemaakt op hout om me voor altijd aan de trip te laten herinneren. Het is zo mooi! Ik nam deze foto in het stadje San Gimignano. Zeker een van mijn favoriete stadjes die ik tijdens mijn trip bezocht heb. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels. Ik vond het moeilijk om een foto te kiezen, want ik heb er zoveel genomen vorig jaar. Maar ik wilde graag een foto die Toscane schreeuwde en dat doet deze zeker.

This printed picture is really interesting. It consists of multiple slats of wood, and you can actually choose yourself if you want them to be horizontal or vertical. I went for horizontal because I feel like that fitted the picture more. I think it looks really good like this. It also has a whitewash overlay that just makes the colours pop out. I love that you can really tell that it’s printed on wood, the texture just gives it a warm look. The picture is 80 x 60, which is quite huge. They have loads of different size, varying from small to really big. But I love that mine now makes such a statement in the room. It just draws your eyes to it.

Deze foto op hout is bijzonder. Het bestaat uit meerdere latten hout en je kunt zelf kiezen of je ze horizontaal of verticaal wilt. Ik heb voor horizontaal gekozen omdat ik dat meer bij deze specifieke foto vond passen. Ik vind het er erg goed uit zien zo. Het heeft ook een whitewash overlay waardoor de kleuren er echt uitspringen. Ik vind het mooi dat je echt kunt zien dat het afgedrukt is op hout, de textuur geeft het echt een warme look. Deze foto heeft het formaat van 80 x 60, wat best wel heel groot is. Ze hebben veel verschillende maten, van klein tot heel groot. Maar ik vind het heel gaaf dat deze zo’n statement geeft in de ruimte. Je ogen gaan er vanzelf naartoe.

I am absolutely in love with my printed picture on wood. And I am definitely going to enjoy being reminded of my lovely holiday every time I look at it. I think it also gives some personality to the room. I love Tuscany, and I think it’s cool that that is now totally obvious in my house. I might print out pictures more often now. On wood like this, or just regular prints to put in an album. I don’t want my photos to get lost on a digital device in the end.

Ik ben echt helemaal verliefd op mijn foto op hout. En ik ga er zeker van genieten om herinnerd te worden aan mijn fijne vakantie in ItaliĆ« iedere keer dat ik naar deze foto kijk. Ik denk dat het ook een stukje persoonlijkheid brengt in een ruimte. Ik houd van Toscane, en ik vind het tof dat dat nu zo overduidelijk te zien is in mijn huis. Misschien ga ik wel meer foto’s afdrukken, of dat nou op hout is zoals deze, of gewoon op papier om in een album te plakken. Ik wil niet dat mijn foto’s verloren raken.

Do you want to print a picture on wood as well? I can definitely recommend it. It just looks very cool and it is something different than just a picture in a frame for a change. Also very nice to gift to someone.

Wil jij ook een foto afdrukken op hout? Ik kan het je zeker aanraden. Het ziet er gewoon super tof uit en het is weer eens wat anders als gewoon een foto in een lijstje. Ook zeker leuk om als cadeau te geven.

*This item was kindly gifted to me for an honest review. All opinions are my own

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

Instagram